Eco Provocarea este un concurs național de educație de mediu pentru elevii și profesorii din școlile generale și licee, precum și pentru studenții din asociațiile de profil din întreaga țară, desfășurat pentru această ediție până pe 20 mai 2022.

Echipele înscrise în concurs, conform regulamentului, colectează sau reciclează, igienizează areale naturale sau plantează și promovează principiile, valorile și ideile în care cred, atrag voluntari și pun umărul la misiunea extinsă a celor interesați de viitor: o planetă mai curată.

Colegiul Tehnic Energetic este înscris la secțiunea RECICLARE- deșeuri electrice (baterii, lămpi de iluminat, becuri, telefoane mobile, ulei uzat, aparate electrice uzate), spațiu pentru depozitarea acestora fiind la intrarea profesorilor unde în containere speciale vom gestiona  desfășurarea organizată  a activităților practice.  Bineînteles vă rugam să  folosiți și  să promovați reciclarea și la celelalte recipiente de colectare  selectivă (recipiente colorate) aflate  pe coridoarele școlii noastre.

Deșeurile se pot colecta prin intermediul recipientelor de colectare separată, prin diverse evenimente și campanii interne sau prin activități individuale.

Ecoambasadorii vor fi cei care vor promova acest proiect în cadrul CTE prin ateliere educaționale,  prin campanii de conștientizare pe teme specifice temei, si vor culege dovezile activităților  complementare (poze cu deșeurile reciclabile, poze la punctul de reciclare, promovare pe site-ul școlii, Instagram, facebook)  pe care le vom centraliza pe platforma ECO PROVOCAREA.

Atelierele educaționale  vor fi desfășurate în workshopuri de resurse educaționale, în sala de festivități conform calendarului care va fi făcut public sau în  sălile de clasă la orele de dirigenție.

Fiecare școală va participa la nivel național în funcție de punctajele acumulate, acordate diferențiat  după:

– tipul de deșeuri  și de gradul de poluare/ periculozitate al acestora,

– numărul de participanți,

– numărul de campanii de constientizare,

– distribuirea de știri cu subiect strict legat de activitățile concursului,

– realizarea de vlog- uri pe teme de mediu (3 – 10 minute),  instastory,  numai cu acordul coordonatorului și pe canalele oficiale Ecoprovocarea.

https://www.viitorplus.ro/

https://www.ecoprovocarea.ro/