În perioada 19-20 iunie 2023  cadrele didactice din cadrul proiectului Erasmus + KA210 – VET
2022-2-FR01-KA210-VET-0000100982,
au participat la prima intâlnire de  la  Liceul Gabriel Péri  în vederea organizării întregului proiect S2ET (2023-2024).

Reprezentanți ai LPN Saint Martin d’Hères din Franța și ai CTE București din România vizați de acest proiect au fost în vizită la Paris și anume: un profesor de franceză/engleză, un profesor de franceză și cinci profesori de electrotehnică.

De la CT Energetic București profesorii participanți la acest proiect sunt:

ANGHEL CARMEN – profesor inginer – specializarea electrotehnică,

SITARU IOANA – profesor limba franceză,

PĂUNOIU GELU CLAUDIU – profesor de limba engleza si franceză

Obiectivele  vizate în cadrul vizitei:

Să evalueze experiența fazei 1 a proiectului S2ET în vederea îmbunătățirii colaborării în faza 2 pentru anul școlar 2023/2024.

Realizarea de  rezumate ale tuturor evaluărilor: activități pe TwinSpace, diagnosticarea abilităților și cunoștințelor cursanților, colaborarea între cursanți și colaborarea între profesori, trecerea în revistă a tuturor realizărilor, comunicarea către toate publicurile țintă etc.

Propunerea de  îmbunătățiri în managementul și implementarea proiectului.

Să ofere membrilor echipei de proiect posibilitatea de a vorbi despre experiența lor personală din faza 1 a proiectului: plăceri sau dificultăți întâmpinate.

Vizitarea LMGP și platformele tehnice.

Stabilirea datelor precise ale celor 3 AEF-uri (Mobilități de Ucenicie, Predare și Formare) în conformitate cu perioadele de formare, perioade alternate, vacanțe și sărbători legale.

Stabilirea datelor precise ale celor 3 AEF-uri (Mobilități de Ucenicie, Predare și Formare) în conformitate cu perioadele de formare, perioade alternate, vacanțe și sărbători legale.

Toți colegii au convenit asupra diferitelor planuri care urmează să fie stabilite pe parcursul fiecărei mobilități în cadrul unității de primire și asta în jurul temei: economisirea energiilor.

După un schimb de bune practici, după corectarea calendarului următoarelor activități eTwinning și a metodologie și planificarea mobilității studenților francezi și români, profesorii parteneri  au stabilit calendarul următor:

Mobility number 1 : FRANCE : From October 9 to 13, 2023

Mobility number 2 : ROMANIA : From December 11 to 15, 2023

Mobility number 3 : FRANCE : From january 15 to 19, 2024

Întâlnirea s-a încheiat cu evaluarea activităților desfășurate atât in faza 1 de proiect cât și în prima întâlnire transnatională.