Mobilitate nr 2. cu elevi  la Colegiul Tehnic  Energetic București / România în 10-16 decembrie 2023.

În perioada 9-16 decembrie 2023, o delegație formată din 6 studenți CAP Electricien din anul II și 2 profesori de la liceul Pablo Neruda, 3 elevi si 1 profesor de la Liceul Gabriel Peri au venit  la București în România în cadrul proiectului Erasmus+ KA210 VET „Save Electrical Energy Together” pentru a-și întâlni omologii  și rezidenți români  de la clasa XI G învățământ profesional  dual, in procesul de colaborare între  cei 3 parteneri care se învârte în jurul economiilor de energie electrică și energiei regenerabile (Franța și România).

Activitățile planificate de liceul gazdă, Colegiul Tehnic Energetic, au alternat între ateliere de lucru la școală (spărgătoare de gheață, actualizarea TwinSpace, efectuarea de lucrări practice în domeniul domoticii și energiei regenerabile, scrierea revistei colaborative cu aplicația Madmagz) și vizite la companii din România. (ENEL, CET VEST); vizita la Senat în cadrul Casei Poporului; tur ghidat al Muzeului Tehnic și a numeroaselor monumente  reprezentative (Palatul Mogoșoaia si Palatul Snagov) din Bucuresti și imprejurimi.

Un întreg program vast tradițional  și concursuri pe temele abordate de proiect  de schimbări climatice și  de economisirea energiei prin resurse regenerabile au completat programul activitații Erasmus Day Romania, conform programului.

Revista digitală colaborativă a fost lansată în timpul mobilității la București în România de către elevii din cele trei echipe transnaționale (Roșu, Galben și Albastru). Întrucât revista nu a fost finalizată, elevii LPN, LMGP și CTE o vor completa de la distanță folosind eTwinning în timpul orelor dedicate proiectului.

https://padlet.com/CAPELECTRICIEN/madmagz-mobility-n-2-in-romania-95ft7vygblounrz0